Den här lilla hunden är hundarnas clown och ett gott skratt förlänger livet säger dem så då måsta det betyda att vi som har Bichon havanais får ett långt och lyckligt liv.

Bichon havanaisen älskar att vara där du är och hänga med på olika aktiviteter i familjen. En mycket omtyckt ras som familjehund.

Då det är en lättlärd hund så kommer den älska när man lär den konster samt något som passar den är tex. agility, lydnadsträning mm.

Havanaisen kommer från början från medelhavsområdet men togs till Kuba av sjömän där den blev mångas sällskapshund.

Rasen anses vara en frisk ras och det är så vi vill att den alltid ska vara i framtiden.Därför hälsotestar vi alltid våra hundar hos oss.

En havanais har en lång päls som kräver en del arbete framförallt när den kommer i den så kallade "tovåldern". Den ska heller inte klippas eller trimmas om man vill ha den till utställning.

Vid ca 1 års ålder byter den till vuxenpäls och då kan daglig kamning och borstning behövas annars bildas tovor som är mycket obehagliga för hunden. Ta hjälp innan det går för långt.Det är viktigt att man får bort underullen. En lång päls badar jag varje vecka och ibland däremellan beroende på väder och annat. Borsta aldrig i smutsig päls. Vad som kan vara bra att veta för de som undrar så fäller den inte.

Vad som är viktigt är ju också att borsta deras tänder och sköta deras klor.

Även en kort päls kräver underhåll för att inte tova och för att hållas ren.

Mer finns att läsa på Svenska kennelklubbens sida samt på Bbhc.

Dela den här sidan